Nyheter - Retro TVspel
was successfully added to your cart.

Nintendo Switch med på resande fot

By | Nyheter

Nintendo Switch med på resande fot

Jag och några vänner åkte ner till Hamburg för att kolla på några bilar och jag tänkte att det skulle vara perfekta sättet att testa min Nintendo Switch. Lång bilfärd och några hotelllnätter – det ultimata testet.

Resan genom Sverige, Danmark och Tyskland. Att spela på Switchen i ett trångt baksäte, där vi satt tre personer. fungerade utmärkt. Det vill säga: om man spelar något av de mer lugna spelen.

Precis innan resan köpte jag Steamworld Dig 2 till min Nintendo Switch och det är ganska lungt och stillsamt spel, med en bra story och lagom hastighet. Perfekt för min resa var tanken och lyckligtvis hade jag precis rätt. Lagom storskärm och bra ergonomi i själva konsolen gjorde att jag kunde spela flera timmar, utan att varken oroa mig över batteritid eller smärta i händerna.

Nintendo Switch

Den stora ljusa skärmen gjorde det perfekt att spela både i dagsljus och på nattetid. Dock provade jag aldrig att spela med någon annan i bilen, eftersom ingen av mina reskamrater spelar tv-spel, men även det borde ha gått utan problem tackvare dessa joycons.

Nackdelen med Nintendo Switchen är dock, enligt mig, att den inte är så media vänlig. Jag vill kunna göra mer än att spela! Men Nintendo Switchen har varken stöd för Netflix eller spotify, vilket vore extremt skönt att bara starta igång en film på Nintendo Switchen, ta en paus från spelandet och avnjuta en film på precis den lagom stora skärmen. Eller att slippa ta fram mobilen och sätta in hörlurarna i den för kunna lyssna på lite musik,  medan man tittar ut eller spelar vidare.

Tycker faktiskt att det är väldigt märkligt, när Netflix redan finns för nintendos bärbara konsol 3DS, att de inte enkelt och smidigt kan göra en port till Nintendo Switch. Det skulle mångdubbla användbarheten av denna grej.

Summeringen av Nintendo Switch på resande fot är att den gör sig nästan bättre än hemma i vardagsrummet. Det enda som saknas är som sagt, video- och musikuppspelning! Fixar man det så är Nintendo Switch helt klart det ultimata resesällskapet!

Nintendo Switch

By | Nyheter

Första intrycket av Nintendo Switch

Hämtade ut ett Nintendo Switch i fredags och har spenderat kanske 5-6 timmar med konsolen under helgen. Det känns extremt välbyggd när man har det i sitt bärbara läge, med en bra tyngd och den är till en början väldigt skön att ha i händerna. Man märkte rätt snabbt, redan efter 1-2 timmar, att den blev rätt jobbig att ha i händerna! Skärmen, däremot känns väldigt trevlig, trots den låga upplösningen. Den är i mitt tycke precis i rätt storlek och jag skulle varken vilja ha den större eller mindre.

Zelda Breath of the Wild

 

Detta är spelet jag har spenderat mest tid på under den gångna helgen, men jag har ändå precis bara börjat min resa in i det. Den nya världen känns väldigt stor och det finns väldigt mycket att upptäcka och djupdyka ner i. Det känns som om man skulle kunna lägga ner timmar enbart på att utforska skogar, ruiner och små läger i spelet.

Som vanligt med Zelda är det en ganska lång ”tutorial” till att börja med, men denna gång var den faktiskt rätt spännande och rolig i jämförelse med  tex Twilligt Princess.

Grafiken i spelet känns även den helt OK!  Det är ju inte det som är det viktiga när man spelar Nintendo spel.

 

1 2 Switch

Jag har aldrig någonsin lämnat tillbaka ett spel som jag har köpt, men detta funderar jag starkt på att lämna tillbaka! Alltså att betala 500 kr för detta spel, som mest känns som ett test-demospel. 1 2 Switch är alltså 26 stycken så små spel utan utveckling, som borde följt med konsolen vid köp. Jag har ärligt bara spenderat 20-30 minuter med det, men det räckte känns det som. Jag ska låta barnen få testa spelet ikväll och se om dom får ut någon njutning av det annars är det raka vägen tillbaka till butiken!

Är Nintendo Switch en bra konsol: JA

Är Nintendo Switch värd att köpa? Ja, men om jag vore en vanlig privatperson hade jag väntat några månander tills den har mognat och fler spel har kommit.

Tillbehör!

By | Nyheter

Snart kommer det även komma mycket mer tillbehör till våra konsoler. Handkontroller och kablar men även mycket mer spel! Vi kommer försöka ha allt så mycket original som möjligt och allt kommer vara genomgånget och i bra skick.

Mer spel på ingång

By | Nyheter

Massor med spel kommer förhoppningsvis redan i helgen att läggas upp. Problemet har varit att vår systemkamera gav upp när vi skulle börja fota, så spelen som ligger uppe i butiken är fotade med en Samsung S7 Edge och blir tyvärr inga jätte bra bilder.

Nintendo 64 spel kommer vi att lägga upp och där har vi en hel del trevliga CIBAR som kommer att läggas upp och även helt vanliga lösa kasetter. Även Super Nintendo kommer få en rejäll uppsving med spel i vår butik med cirka 15-20 st titlar.